7 Aralık 2015 Pazartesi

9. Sınıf Türk Edebiyatı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 78

9. SINIF TÜRK EDEBİYATI DERS KİTABI CEVAPLARI SAYFA 78
OLAY ÇEVRESİNDE GELİŞEN EDEBİ METİNLERİ TANIMA VE GRUPLANDIRMA
 Hazırlık

1. Seyrettiğiniz bir sinema filmi veya bir tiyatro oyununu hikâyeleştirerek yazınız. Yazdığınız metinle seyret­tiğiniz film veya tiyatro oyununu anlatım biçimi bakımından karşılaştırınız. Ulaştığınız sonuçları defterinize yazınız.
Yazdığınız metinle seyret­tiğiniz film veya tiyatro oyunu anlatım biçimi bakımından GÖSTERME VE ANLATMA bakımından farklılık gösterecektir. Yazdığınız metin anlatmaya dayalı bir metin olacak. Ağırlıklı olarak öyküleyici ve betimleyici anlatıma yer verilecektir.
2. Bir spor karşılaşmasının radyodan ya da televizyondan yayınlanması anlatım yolları bakımından üzerimizde ne gibi etkiler bırakır? Duyu organlarımızla ilişkilendirerek karşılaştırınız? Ulaştığınız sonuçları defterinize yazınız.
 Radyodan anlatılması ile televizyondan yayınlanması algı bakımından farklılık göstermektedir. Spor karşılaşmasını radyoda sadece dinleriz ama televizyonda hem dinler hem de izleriz. Daha fazla duyu organına hitap ettiği için TV daha etkilidir.
1. ETKİNLİK: Bu ünitede incelenmek üzere bir kısmı alınmış olan Oğuz Kağan Destanı’nın, Kerem ile Aslı hikâyesinin, Harnâme adlı mesnevinin ve Dokuzuncu Hariciye Koğuşu adlı romanın tamamını okuyunuz.
2. ETKİNLİK: Bu ünitede incelenmek üzere bir kısmı alınmış olan Karagöz oyunlarından Karagöz’ün Ağalığı (Öyle mi Derler Muhaveresi) adlı metnin ve Sinan adlı tiyatro eserinin tamamını okuyunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder