2014 2015 Öğretim Yılı 7. Sınıf Fen Teknoloji Ders Kitabı Koza Yayınları Cevapları Sayfa 35
Sayfadaki bulalım etkinliğinin cevabı
Dışarıdan eve girince mutfakta pişen yemeğin kokusunu alırız. Bir süre sonra bu kokuyu alamaz oluruz. Zamanla kokunun hissedilememesini nasıl açıklarsınız?
Koku reseptörleri çabuk yorulan reseptörlerdir. Bu nedenle aynı ortamdaki bir kokuyu uzun süre alamaz. Ancak burun aynı ortamda başka koku molekülü ile karşılaşırsa o kokuyu hissetmemizi sağlar.
Sayfadaki etkinlik sorularının cevabı
1. Arkadaşınızın ilk tahminleri ile son tahminleri arasında nasıl bir farklılık var?
Meyveler kesildikten sonra yapılan ikinci tahminlerin daha isabetli olduğu gözlemlenebilir.
2. Arkadaşınız kokladığı meyvenin ne olduğunu meyve kesilmeden ve kabuklu iken mi, kesildikten sonra mı daha iyi ayırt etti? Bunun nedenini nasıl açıklarsınız?
Koklanan sebze ve meyveler ilk seferinde kabuklu ve kuru olduğundan koku molekülleri havaya daha az karışır. Bu nedenle yiyecekleri kokularından ayırt etmek daha zor olabilir. İkinci durumda ise kesilen bu yiyecek maddelerindeki koku molekülleri buharlaşan su ile birlikte havaya daha çok yayılacağından koklanan yiyeceğin hangisi olduğu daha kolay belirlenir
2014 2015 Öğretim Yılı 7. Sınıf Fen Teknoloji Ders Kitabı Koza Yayınları Cevapları Sayfa 35
Sayfadaki bulalım etkinliğinin cevabı
Dışarıdan eve girince mutfakta pişen yemeğin kokusunu alırız. Bir süre sonra bu kokuyu alamaz oluruz. Zamanla kokunun hissedilememesini nasıl açıklarsınız?
Koku reseptörleri çabuk yorulan reseptörlerdir. Bu nedenle aynı ortamdaki bir kokuyu uzun süre alamaz. Ancak burun aynı ortamda başka koku molekülü ile karşılaşırsa o kokuyu hissetmemizi sağlar.
Sayfadaki etkinlik sorularının cevabı
1. Arkadaşınızın ilk tahminleri ile son tahminleri arasında nasıl bir farklılık var?
Meyveler kesildikten sonra yapılan ikinci tahminlerin daha isabetli olduğu gözlemlenebilir.
2. Arkadaşınız kokladığı meyvenin ne olduğunu meyve kesilmeden ve kabuklu iken mi, kesildikten sonra mı daha iyi ayırt etti? Bunun nedenini nasıl açıklarsınız?
Koklanan sebze ve meyveler ilk seferinde kabuklu ve kuru olduğundan koku molekülleri havaya daha az karışır. Bu nedenle yiyecekleri kokularından ayırt etmek daha zor olabilir. İkinci durumda ise kesilen bu yiyecek maddelerindeki koku molekülleri buharlaşan su ile birlikte havaya daha çok yayılacağından koklanan yiyeceğin hangisi olduğu daha kolay belirlenir
Sayfadaki bulalım etkinliğinin cevabı
Dışarıdan eve girince mutfakta pişen yemeğin kokusunu alırız. Bir süre sonra bu kokuyu alamaz oluruz. Zamanla kokunun hissedilememesini nasıl açıklarsınız?
Koku reseptörleri çabuk yorulan reseptörlerdir. Bu nedenle aynı ortamdaki bir kokuyu uzun süre alamaz. Ancak burun aynı ortamda başka koku molekülü ile karşılaşırsa o kokuyu hissetmemizi sağlar.
Sayfadaki etkinlik sorularının cevabı
1. Arkadaşınızın ilk tahminleri ile son tahminleri arasında nasıl bir farklılık var?
Meyveler kesildikten sonra yapılan ikinci tahminlerin daha isabetli olduğu gözlemlenebilir.
2. Arkadaşınız kokladığı meyvenin ne olduğunu meyve kesilmeden ve kabuklu iken mi, kesildikten sonra mı daha iyi ayırt etti? Bunun nedenini nasıl açıklarsınız?
Koklanan sebze ve meyveler ilk seferinde kabuklu ve kuru olduğundan koku molekülleri havaya daha az karışır. Bu nedenle yiyecekleri kokularından ayırt etmek daha zor olabilir. İkinci durumda ise kesilen bu yiyecek maddelerindeki koku molekülleri buharlaşan su ile birlikte havaya daha çok yayılacağından koklanan yiyeceğin hangisi olduğu daha kolay belirlenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder